Apelsin- och ingefärsglace

Det här med att koka glace, blir i många recept löjligt komplicerat och ofta skiljer det lite i smak mellan en glace med tio ingredienser och en simplare variant (typ: honung och timjan). Den här glacen har visserligen många ingredienser, men marinaden används som bas. Allt för att minimera dubbelarbetet.

Ingredienser
Marinad
3 dl apelsinjuice
2-3 msk riven färsk ingefära
Cest och saft från en citron
1 röd chili av den styrka du önskar
2 tsk torkad timjan
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
Salt och peppar (smaka av till lagom balans).
2 msk olivolja
1 msk kinesisk soja

Glacen
Marinaden ovan
1-2 msk honung
1-2 msk farinsocker (eller någon mörkare variant)

Bland samman alla ingredienser (och ja, det ska inte vara mer än 2 msk olja. Ju mer olja du har i en marinad, desto längre tid tar det för köttet att ta upp smaken. Dessutom kommer det bara att droppa och brinna). Marinera köttet – grishals eller revben är de perfekta valen – i ett par timmar.

Medan du grillar köttet kokar du upp marinaden tillsammans med socker och honung. Reducera till simmig konsistens. När köttet är nästan klart penslar du det med glacen några gånger. Tänk på att det myckna sockret gör att ytan får färg fort. Servera den glace som blir över som ett tillbehör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s