Supermöra revben

Visst, det blir lite bättre om man inte fuskar. Men det här är nog så bra. Fusk? Ja, alltså att förkoka köttet istället för långsam tillagning med indirekt glöd. De här revbenen är supermöra och den ketchupbaserade grillsåsen ger en perfekt barbecuekänsla.

4 portioner
1,2 kg tjocka revben

Grillsås
2 msk muscovadosocker
1 tsk salt
1 msk pressad citron
1 msk mald koriander
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1,5 dl ketchup
2 msk olivolja
2 krossade vitlöksklyftor

Gör så här: lägg ner revbenen i en sjudande kraftig buljong (några buljongtärningar fungerar bra). Låt koka på svag värme till köttet är riktigt mört. Det tar omkring två timmar. Under tiden gör du grillsåsen genom att blanda samman alla ingredienserna, tänder grillen, fixar tillbehören – och dricker en öl.
När revbenen är färdiga, låter du dem svalna i spadet tills det är ungefär tjugo minuter tills det är dags att äta. Då tar du upp dem, skär dem i lagom bitar och häller på grillsåsen. Se till att såsen täcker alla skrymslen och vrår.
Nu är det bara att grilla köttbitarna direkt över glöden. Det myckna sockret gör att de snabbt får färg. Grilla gärna ett par citronhalvor samtidigt. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat, häll över resterna av grillsåsen och garnera med citronhalvorna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s